Werken in de horeca is voor veel mensen een leefstijl. Je herkent het bij anderen die je soms niet eens kent. ‘Mag ik je iets vragen? Werk jij misschien in de horeca?’ ‘Ja, hoe weet je dat!!!’

 1. Wanneer ze in de supermarkt met een karretje achter iemand langs lopen roepen ze soms ineens best hard: ‘Achter!!!’
 2. Hun Whatsapp status geeft tot vroeg in de middag nog altijd aan: ‘Voor het laatst gezien om 05.20 uur’ Het is aan te raden zolang je dat ziet niet te berichten en ze al helemaal niet te bellen!
 3. Je ziet ze in de winkelstraat steeds andere shoppers inhalen. Ze lopen ook als ze vrij zijn alsof ze met drie man te weinig een vol terras moeten helpen. Ze kunnen gewoon niet veel zachter.
 4. Horecamensen kunnen alles een beetje sneller dan gewone mensen. Dat geldt zeker voor eten (en drinken;)), ze hebben een bord leeg voor een ander nog niet eens heeft nagedacht over opscheppen.
 5. Bij horecamensen thuis tref je de grootste verzameling notitieblokjes, pennen, aanstekers, kelners-messen en zelfs servetten aan. Op hun werk is er altijd schaarste! En op een dag, soms nemen ze alles in een keer weer mee terug, dan zitten alle laatjes op het werk weer propvol!
 6. Op feestjes waar horecamensen niet hoeven te werken houden ze het als uitgenodigde gast meestal niet langer dan een kwartier vol. Dan grijpen ze in of gaan ze gewoon automatisch helpen met het verzorgen van de gasten. Ze kunnen meestal niet aanzien wat normale mensen ‘service’ noemen!
 7. Horecamensen nemen zich continu voor beter op te letten met eten, drinken, stappen, snaaien en roken. Iedere dag weer. Maar er komt een dag en dan zijn ze vasthoudender dan wie dan ook en dan lukt het. Als horecamensen namelijk echt iets willen dan lukt het ze altijd!
 8. Als Horecamensen uit eten zijn herken je ze direct. Ze geven de bediening borden aan, vragen de andere gasten wat ze willen drinken en tippen als de beste! Horecamensen zijn de leukste mensen die er zijn, zeker als gast. Toch?
 9. Horecamensen ontbijten wél! Alleen dan vaak pas om een uur of 14.00, meestal in de vorm van een warm gerechtje op de zaak.
 10. Horecamensen hebben altijd plannen wat ze met hun volgende salaris gaan doen maar voor ze het weten is dat alweer op aan de dingen die ze de vorige maand hadden bedacht!
 11. Horecamensen denken altijd een paar stappen vooruit. Bij de supermarkt willen ze sneller klaar zijn met inpakken dan de cassiére kan scannen. Dat lukt soms bijna!

Met de code HBL18 koop je in de maand oktober het unieke HorecaBeLike pakket op www.horecabo.nl Het bestaat uit de boeken: Dit is het jaar van de bediening (door Wouter Verkerk en Horeca Be Like) Horeca Blogs&Quotes vol.1&2 en de horecabestseller ‘Dit is mijn wijk niet!’ De code HBL18 geeft recht op maar liefst €23,80 korting! Dat is dus vier boeken niet voor €48,80 maar voor €25,00 inclusief verzendkosten! 

 

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra

Top