Uit het dagboek van een restaurateur. Nieuw op Horeca Blogs & Quotes!!!

“Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?” Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. “en wat voor groenten zitten er dan precies bij?”

Alcohol was eigenlijk ook niet meer goed voor meneer, “doe maar een Heineken 0.0 en een grote fles water, en voor mijn vrouw een glaasje wijn, rood”. Die deed nog niet mee aan de hype.

Gezellig.

Ik ken ze ondertussen wel, de jonge pensionado’s die net zijn overgestapt op een gezonde levenstijl. Ik typte laatst in Google ‘gezond uiteten’ in. Wat een onzin werd er uitgekraamd door allerlei zelfbenoemde gezondheidscoaches:

‘bestudeer thuis alvast de menukaart’

‘3 gangen is ècht niet nodig’

‘bestel nooit een hele fles wijn’

‘eet geen brood’

‘eet geen frites’

‘deel je dessert’

‘stop op tijd’

en heel belangrijk: …. geniet!

Lijkt me een heel gedoe zo’n gezonde levensstijl. Daarom heb ik een andere oplossing: Reserveer bij een goed restaurant, of natuurlijk bij mij.

Quality time met je partner, familie of goede vrienden. Kom niet met de auto, maar gewoon lopend, de fiets of met de taxi. Geen andere afspraken, telefoon weg, honderd procent aandacht voor elkaar. Mijn proeverij menu is licht en voedzaam. Het bestaat uit 7 kleine gerechtjes. Mijn gasten laten zich meestal gewoon verrassen. Geen grote lappen smakeloos vlees met smaakvolle saus, maar kleine stukjes Hollands wild, mooie duurzame vis en veel lokale groenten uit het seizoen.

Misschien een oestertje vooraf, paar mooie wijnen erbij. Even lekker bijpraten, tijd voor elkaar. Ooit weleens wilde gans gegeten? Totale ontspanning is volgens mij het belangrijkste ingrediënt voor een gezonde levenstijl. Genieten van een mooi gerechtje waar zorg en aandacht aan is besteed. Van een bijpassende wijn die prachtig aansluit bij het gerecht.

En vooral genieten van elkaar.

Dit is een pagina uit het dagboek van een restaurateur waarvoor je je hier kan inschrijven: www.linvite.nl/dagboek  Vanaf nu kan je op deze pagina regelmatig meelezen met zijn belevenissen.

Ben je nog niet klaar voor kerst? Nog niet alle cadeautjes gekocht? Check dan snel www.horecabo.nl voor de allerleukste boeken en pakketten voor horecamensen!

 

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra

Top