1. Horecamensen zijn minder vaak ziek

Onderzoek wijst het uit. Horecamensen met een kleine verkoudheid, een blessure of ‘niet zo lekker’ gaan gewoon aan het werk. Je collega’s niet in de steek laten en je zal zien, eenmaal aan het werk gaat het best. Moet je eens op een of ander kantoor gaan kijken op een herfstachtige maandag! Daar is het waarschijnlijk leeg.

  1. Horecamensen zijn teamplayers

In de horeca werk je samen om mensen een topdag te bezorgen. Horecamensen snappen dat het alleen maar lukt als ze samenwerken en allemaal voor het zelfde doel gaan. In bedrijven buiten de horeca geven afdelingen alleen maar elkaar de schuld en sta je als klant vaak met lege handen.

  1. Horecamensen werken tot het af is

Je zal horecamensen nooit om 13.00 uur alles uit hun handen zien laten vallen omdat het dan lunchpauze is. Zij eten om de beurt of gewoon wanneer het kan. Horecamensen ergeren zich dan ook aan weinig dingen zo erg, als aan bedrijven waar niemand de telefoon kan opnemen omdat ze daar allemaal pauze hebben… Horeca ondernemers die mensen op een drukke dag in die korte pauze echt verwennen, die snappen het helemaal!

  1. Horecamensen denken altijd eerst aan een ander

Op ieder kantoor in Nederland werken meer mensen die alleen voor zichzelf koffie maken, dan mensen die even voor alle collega’s iets inschenken. Dat is in de horeca gelukkig andersom. Horecamensen zijn goed voor gasten en collega’s. Dat is niet alleen plezierig, het houdt ook focus op de belofte aan de gast: We zorgen voor anderen!

  1. Horecamensen zeuren minder vaak

Mensen die de horeca niet aankunnen die werken er maar kort. Als je het type veel zeuren weinig werken bent, dan zullen je collega’s je snel duidelijk maken dat er geen plek voor je is. Dat je beter een ‘gewone baan’ kunt nemen. Daar kan je zeuren, hier niet!

  1. Horecamensen weten wat werken is

Als het ergens moeilijk wordt, dan staan de horecamensen op om het te regelen. Het lijkt wel of zij beschikken over een extra tank brandstof, als de anderen omvallen gaan zij nog even door. In iedere andere baan zouden mensen het nog jaren hebben over die ene dag dat ze 14 uur achter elkaar hadden gewerkt. Horecamensen doen dat regelmatig. Omdat het gewoon heel druk was, en ja, ‘toen hebben we het maar even afgemaakt’.

  1. Horecamensen vieren de werkdag in plaats van de vrije dag

Als je met je collega’s hard en veel werkt, dan zorg je dat je het leuk hebt met elkaar. Veel horecamensen missen op een vrije dag de sfeer, hun collega’s en zelfs het werk en gaan daarom soms op hun vrije dag vaak gewoon even langs. Kan je je voorstellen dat een kantoormedewerker dat zou doen?

Bestel nu op www.horecabo.nl inspiratiepakketten met hoge kortingen. Vergeet de code niet te gebruiken!

HorecamensenBoekenPakket: 5 bestsellers voor €46,75 in plaats van €71,75 met code NOV25 krijg je dus €25,00 korting!

(Het Blauwe Boekje (24,95) Help! ik heb een bijbaan in de Horeca! (12,95) Mijn collega komt zo bij u! (13,95) Gasten,Klanten & Vreemde kostgangers (9,95) en Oesters, Ham en Koekjes (9,95)

HorecaBeLikePakket (laatste kans!) 4 boeken voor €25,00 met de code HBL18. Deze code levert je €23,80 korting op ten opzichte van de originele prijs van €48,80!

(Dit is mijn wijk niet (9,95) Horeca Blogs & Quotes vol.2 (12,95) Dit is het jaar van de bediening!(12,95) en Is alles naar Wens? (12,95)

 

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra

Top